Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Οι στάνταρ ατάκες που ο καλός σου παρερμηνεύει



Γιατί συμβαίνει αυτό αλήθεια;
Έλα όμως που εσύ άλλα λες, κι εκείνος άλλα καταλαβαίνει και απαντά (από μέσα του συνήθως)! 

Ποιά ερμηνεία δίνει ο καλός σου στις πιο δημοφιλείς ατάκες σου; Μάθε και λάβε τα μέτρα σου.



1. Που ήσουν χτες το βράδυ; Ποιοι ήσασταν χτες; Μεγάλη παρέα; Πάντως άργησες. Για ένα ποτό είπες θα πας.
Φυσικά, στα αυτάκια του καλού σου όλα αυτά ηχούν σαν: πες μου τώρα που ήσουν. Γιατί μου λες ψέματα ότι δεν υπήρχαν γυναίκες στο μαγαζί; Αντί να μείνεις μαζί μου να περάσουμε καλά, πήγες και μπεκρόπινες με όλους αυτούς τους χαμένους!
Τι να πεις τελικά: αν εκείνος έχει τη φωλιά του λερωμένη, ό,τι κι αν του πεις, στραβά θα το πάρει. Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να μην τον ξυπνήσεις για να τον ρωτήσεις που πήγε και τι έκανε. Κι αν από μόνος του δεν πάρει την πρωτοβουλιά να σου μιλήσει για την έξοδό του, θα κάνεις κι εσύ το ίδιο στην επόμενη δική σου έξοδο. Και τότε θα δούμε πόσο θα του αρέσει η μυστικοπάθεια.

2. Πού είσαι; Γιατί δεν σηκώνεις το τηλέφωνο; Είσαι καλά;
Όπως καταλαβαίνεις, στο μυαλό του τα κακά νέα μαθαίνονται γρήγορα. Οπότε, το να τον ρωτάς αν είναι καλά και πού είναι ακούγεται σαν δικαιολογία για να τον ελέγξεις, εσύ, η υπερβολικά ζηλιάρα. Όταν δεν βρίσκεις τον αγαπημένο σου στο τηλέφωνο, απλά προσπάθησε στο ένα μήνυμα που θα του αφήσεις (και όχι στα οργισμένα εκατό) να είσαι κουλ, χαλαρή και με ύφος: σε έπαιρνα απλά να δω τι κάνεις, μιλάμε αργότερα. Αυτή η αδιαφορία σου θα τον τσακίσει.

3. Θέλω να μιλήσουμε:
Έλα τώρα… Όταν ακούς κι η ίδια αυτή την προειδοποίηση, σου γυρίζει το μυαλό, λες, τι να θέλει τώρα αυτός; Χωρίζουμε; Ε, και ο καλός σου σκέφτεσαι: Έκανα κάτι κακό; Είδες που πήρε θάρρος και η Κατερινούλα; Πάλι θα με πρήξει; Μήπως ξέχασα το καπάκι της τουαλέτας όρθιο; Όπως καταλαβαίνεις έρχεται νευριασμένος, φορτωμένος και προετοιμασμένος να σε φοβίσει για να μην τον πρήξεις. Αν θέλεις όντως να μιλήσετε για κάτι, μην τον προειδοποιήσεις. Όρμα!

4. Όλοι οι άντρες είστε ίδιοι:
Αυτές οι γενικεύσεις θα μας φάνε ως φύλο! Γιατί από την μια τον πρήζεις πόσο μοναδικός είναι, που τέτοιον άντρα δεν έχεις ξαναγνωρίσει, το παίρνει εκείνος επάνω του και στον πρώτο καυγά που του ξεστομίζεις πως είναι ίδιος και απαράλλαχτος με τους άλλους, πέφτει απότομα από το θρόνο του. Κι εκεί σκέφτεται δικαίως κι εκείνος: κι όλες οι γυναίκες τέτοιες είστε και δεν θ’ ασχοληθώ πάλι μαζί σας αλλά μόνο με τη μπάλα και το Pro μου!
Απόφυγε τις γενικεύσεις τέτοιου τύπου: όλοι οι άντρες είστε ίδιοι, άχρηστοι, δεν κάνετε για τίποτα! Αν θέλεις να του δειξεις πόσο σε έχει στεναχωρήσει κάτι που έκανε, χρησιμοποίησε το όνομα του απευθυνόμενη προσωπικά και συγκεκριμένα.

5. Θα έρθεις να με πάρεις;
Αν ο αγαπημένος σου δε είναι επαγγελματίας οδηγός ταξί, οι σκέψεις που κάνει ακούγοντας την ατάκα αυτή είναι δύο: αν πάω, είμαι σκυλάκι. Αν πάλι δεν πάω, θα με πει γαϊδούρι. Βάσει χαρακτήρα, θα φορέσει είτε το κολάρο είτε το σαμάρι!
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να του δίνεις την επιλογή να φερθεί σωστά. Αν όντως χρειάζεται μέσο μεταφοράς, μπορείς να το θέσεις ως εξής: χάλασε το αυτοκίνητό μου και δεν έχω μέσο μεταφοράς γιατί αύριο θα έχουν απεργία τα Μέσα. Αλλά τι να κάνω θα πάρω ταξί αν δεν βρω κάποιο άλλο τρόπο. Εκεί, είναι στο χέρι του να μιλήσει ή να σιωπήσει σαν γνήσιο και σκέτο γαϊδούρι.

6. Μ’ αγαπάς; 
Τι σκέφτεται: αν της πω την αλήθεια (ότι δεν την αγαπάω ακόμα ή δεν ξέρω αν την αγαπάω) θα με πρήξει: Γιατί δεν μ’ αγαπάς! Και η κολλητή μου που τα έχει τον ίδιο καιρό με το αγόρι της, τα λένε αυτά τα πράγματα. Και άντε και πες ότι σε αγαπάει. Πόσες μαργαρίτες να μαδήσει για να σε πείσει;
Τι να πεις εναλλακτικά: άστον αγαπούλα μου, όταν είναι έτοιμος να στο πει, θα στο πει! Κι αν δεν είσαι εσύ έτοιμη να ακούσεις το όχι, απόφυγέ το διπλά.


7. Τι έχεις; Έχεις κάτι; Τι σκέφτεσαι; Σε βλέπω κάπως!
Το πιθανότερο είναι να σκέφτεται την κολλητή σου με εσώρουχα ή το γκολ της ομαδάρας του που ακυρώθηκε. Και στις δύο περιπτώσεις, η εμμονή σου να σου πει τι έχει, αν έχει κάτι, θα φέρει στην επιφάνεια άλλα βαθύτερα προβλήματα που ούτε ήξερες ότι υπάρχουν.
Τι να πεις εναλλακτικά: χάλια πήγε η μέρα μου. Κι εσένα βλέπω δεν πήγε καλύτερα. Αν όντως έχει κάτι, θα στο πει. Αν όχι, θα σε ρωτήσει πως έβγαλες το συμπέρασμα.

8. Έχω πονοκέφαλο! Άσε με τώρα!
Δεν θέλεις να κάνεις σεξάκι μαζί του ένα βράδυ. Ωραία! Πες το καρδούλα μου. Τι πονοκεφάλους σκαρφίζεσαι και τον μπερδεύεις. Εκείνος ακούει πονοκέφαλο και σου λέει: ναζάκια μου κάνει, κατά βάθος θέλει να το κάνουμε.
Τι να πεις εναλλακτικά: αγάπη μου σήμερα είμαι πολύ κουρασμένη για τρελίτσες. Αν θέλεις μπορώ να σου προσφέρω φιλιά εκεί χαμηλά! Όχι δεν θα πει!


9. Κάνε ό,τι νομίζεις. Κάνε ότι καταλαβαίνεις:
Αν νομίζεις ότι με την ατάκα αυτή, εκείνος θα καταλάβει ότι το μόνο που κάνεις είναι να του ρίξεις την ευθύνη αργότερα για την λάθος επιλογή που έκανε, απατάσαι. Εκείνος, έτσι κι αλλιώς θα κάνει ότι καταλαβαίνει σαν γνήσιο ξεροκέφαλο αρσενικό (του το πεις, δεν του το πεις εσύ)!
Τι να πεις εναλλακτικά: ξέρεις ότι θα κάνεις λάθος, αλλά ας ελπίσουμε πως θα μάθεις από αυτό. Όχι, ότι με τον τρόπο θα τσαντιστεί λιγότερο, αλλά τουλάχιστον θα τον έχεις προειδοποιήσει.

10. Καλά λοιπόν:
Καλά κρασιά, καλά Χριστούγεννα και καλά να περάσουμε! Αν το ξεστομίσεις, θα καταλάβει πόσο εκνευρισμένη είσαι εσύ βασικά και κατόπιν θα φροντίσει να σου κάνει τα νεύρα, ακόμα πιο τσατάλια.
Τι να πεις εναλλακτικά: μην του δώσεις την χαρά αυτή!!!!!
Και τα απαγορευμένα μπαλαντέρ: υπάρχουν κάποιες ατάκες που δεν πρέπει ούτε να τις λες, ούτε μπορούν να αντικατασταθούν με άλλες. Απλά απόφυγέ τες!
Δεν θέλω να το συζητήσω: γιατί νομίζεις πως αυτός θέλει αλήθεια; Χάρη του κάνεις!
Αυτά να τα πεις αλλού: που δηλαδή;
Εγώ δεν είμαι η μάνα σου: και δεν θα γίνεις ποτέ η μανούλα. Η σύγκριση είναι άκυρη και θα τον τσαντίσει αφού καμία δεν συγκρίνεται με τη μανούλα στο μυαλουδάκι του.
Φίλοι το λέμε τώρα: και φίλοι να μην είναι, αντέχεις να μάθεις την αλήθεια;[tsantiri]




Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου