Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Μαραθώνιο ανδρών με τακούνια





Συνήθως η θέα των ανδρών πάνω σε ψηλά τακούνια και γόβες στιλέτο δεν είναι κάτι συνηθισμένο! Άντε να δεις την εικόνα αυτή τις Απόκριες στα πλαίσια του μασκαρέματος, σε κάποια κοινωνική συνεστίαση ή σε ένα πάρτι μασκέ…

Στην Καλιφόρνια, όμως, «ορδές» αντρών άφησαν τις δουλειές τους και βγήκαν στους δρόμους φορώντας δωδεκάποντα, μπότες και πλατφόρμες με σκοπό να λάβουν μέρος στον πρωτότυπο Μαραθώνιο που πραγματοποιείται κάθε χρόνο για την ευαισθητοποίηση της σεξουαλικής βίας κατά των γυναικών.
Με τον τίτλο » Walk a Mile in Her Shoes» (σ.σ. «Περπάτησε ένα μίλι στα παπούτσια της»), ο Μαραθώνιος συγκέντρωσε άνδρες από διαφορετικές ηλικίες, επαγγέλματα και κοινωνική θέση, οι οποίοι, όμως, είχαν κοινό… τρόπο και στόχο: Φορούσαν γυναικεία παπούτσια για να στηρίξουν τις γυναίκες που υποφέρουν από τη βίαιη συμπεριφορά των αντρών!
Αν και το περπάτημα επάνω στα ψηλοτάκουνα δεν ήταν ό,τι καλύτερο για τους περισσότερους, παρόλα αυτά όλοι τα πήγαν μια χαρά! Δεν έλειψαν, βέβαια, τα πειράγματα από φίλους και συγγενείς, που, όμως, δεν έδειξαν να πτοούν τους άντρες. Το αντίθετο, μάλιστα!
Η εκδήλωση πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2001 σε διάφορες πολιτείες και πόλεις των ΗΠΑ και σκοπό έχει να σταματήσει ο βιασμός, η σεξουαλική επίθεση και η γενετική βία σε ολόκληρη τη χώρα.
perierga.gr - Άντρες σε... ψηλά τακούνια!
perierga.gr - Άντρες σε... ψηλά τακούνια!
perierga.gr - Άντρες σε... ψηλά τακούνια!
perierga.gr - Άντρες σε... ψηλά τακούνια!



                                                                         Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου