Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

10 κινηματογραφικές σκηνές που το σεξ είναι κάτι παραπάνω από αληθοφανές




Με αφορμή την explicit σεξουαλική σκηνή του Robert Pattinson και της Patricia McKenzie στο Cosmopolis, το Cosmo.gr θυμάται και τις υπόλοιπες που μας άφησαν με την εξής απορία: "Η τέχνη απλά μιμείται τη ζωή ή εμείς μόλις είδαμε κάτι παραπάνω";
Από τον Ηλία Αναστασιάδη
Το δράμα του David Cronenberg με πρωταγωνιστή τον Robert Pattinson που παίζεται εδώ και 10 μέρες στους ελληνικούς κινηματογράφους δεν ενθουσίασε κοινό και κριτικούς.
Τι κι αν ο Robert που υποδύεται έναν ανερχόμενο οικονομολόγο σε tilt πυροβολεί το ίδιο του το χέρι μεταξύ άλλων; Τι κι αν ο Cronenberg έριξε δίπλα του την αιώνια ερωτεύσιμη Juliette Binoche; Τι κι αν ο Robert κάνει σεξ με την εντυπωσιακή Patricia McKenzie; Oh wait, αυτό το τελευταίο μας ενδιαφέρει. Ή τουλάχιστον μας εμπνέει να θυμηθούμε αρκετό από το αληθοφανές (ή μήπως αληθινό) σεξ που έχουμε δει στον κινηματογράφο.


Η Halle Berry ξεδίνει στο Monster's Ball
O Hank Grotowski (Billy Bob Thornton), ένας ρατσιστής σωφρονιστικός υπάλληλος, ερωτεύεται την Αφροαμερικανή γυναίκα του τελευταίου κρατούμενου που εκτέλεσε. Η κατάσταση είναι τόσο f*cked up όσο αντικατοπτρίζεται στην περίφημη σκηνή "σεξ στο σαλόνι".


Σεξ και θα πεις και 9 τραγούδια
Ένα κορίτσι κι ένα αγόρι, 9 live τραγούδια και άπλετο αληθινό σεξ ανάμεσα στη μουσική. Το "9 Songs" του Michael Winterbottom ξεσήκωσε αντιδράσεις με τις uncut σεξουαλικές σκηνές, ενώ θεωρείται ένα από τα πιο παραγεμισμένα με σεξ mainstream φιλμ που είδαμε ποτέ. Καλά, πολλοί από εμάς ενθουσιάστηκαν περισσότερο με τους Black Rebel Motorcycle Club, αλλά αυτό δεν είναι ο κανόνας.


Το σεξ και η Γυναίκα Είδωλο (Factory Girl)
H μούσα του Andy Warhol, Edie Sedgwick, την οποία υποδύεται η Sienna Miller (κάπου εδώ μπορούμε να σταματήσουμε το γράψιμο) ήταν μια socialite (έτσι τις λένε) των 60s που, εκτός των άλλων, είχε μια αδυναμία στους καλλιτέχνες και το σεξ.


Shortbus
Στην πρώτη σκηνή του προβοκατόρικου φιλμ του John Cameron Mitchell, ο James (Paul Dawson) αυτο-ικανοποιείται στοματικά, οπότε όλο αυτό που επακολουθεί α) αποκλείεται να σε σοκάρει περισσότερο και β) δεν είναι και τα κλασικά του Walt Disney. Ε ρε τι γίνεται στο Brooklyn.


Εφηβεία και Ken Park
Το 2004, δύο χρόνια μετά τη χρονιά που προβλήθηκε το "Ken Park", οι Offspring έγραφαν το "Kids Aren't Alright". Δεν ξέρουμε αν είχαν στο μυαλό τους την ταινία με το πολύ εφηβικό σεξ στο μυαλό (πιθανότατα όχι), αλλά το συγκεκριμένο τραγούδι θα μπορούσε άνετα να ντύσει την απόπειρα των Larry Clark και Ed Lachman.


Αντζελίνα, εσύ Original Sin
Κανείς -εκτός του Banderas, της Jolie, του σκηνοθέτη και του crew που ήταν μπροστά την ώρα του γυρίσματος- δεν γνωρίζει αν οι δύο πρωταγωνιστές του Original Sin έκαναν αληθινό σεξ στην περίφημη σκηνή, που γλιτώνει όλη την ταινία από την αφάνεια. Αν έπρεπε οπωσδήποτε να διαλέξουμε, θα λέγαμε ότι ναι, το σεξ ήταν κανονικό.


Desperado
Εντάξει, ο Banderas καλοπερνούσε ανέκαθεν. Τουλάχιστον απ' τα 1995.


Άγρια Ορχιδέα (Wild Orchid)
H Carrie Otis και ο Mickey Rourke υποστηρίζουν ότι το σεξ στην ταινία δεν ήταν αληθινό. Παραδέχονται, παρ' όλ' αυτά, ότι με αφορμή την παρακάτω σκηνή, βρίσκονταν για ένα φεγγάρι σε σουίτα γνωστού ξενοδοχείου και επιδίδονταν σε εντατικές (πραγματικές) πρόβες.
 

Wild Things. Κανονικά.
Γιατί κυρία Denise Richards και αγαπητέ Matt Dillon αφήσατε τόσο προκλητικά απέξω τη Neve Campbell από αυτή τη σεξουαλική ομήγυρη; Αδικαιολόγητοι. Καλά, σχεδόν.


Βασικά Πράγματα, Βασικό Ένστικτο (Basic Instinct)
Elementary υλικό. Έλα, παραδέξου ότι πίστεψες ότι το ξεχάσαμε... Ξεχνιέται μωρέ η Sharon;





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου