Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

10 συμβουλές για να γίνετε η ιδανική σύντροφος




Αν νομίζετε ότι η ιδανική σύντροφος κρύβεται στις ...ιδανικές αναλογίες κάνετε λάθος. 


Μπορεί το πληθωρικό μπούστο ή τα καλλίγραμμα πόδια σας να τραβήξουν το βλέμμα του πάνω σας, σίγουρα όμως δεν είναι αυτό που θα τον κρατήσει κοντά σας.

Το παιχνίδι της σχέσης θα κριθεί στις πράξεις, στις συμπεριφορές και στη μεταξύ σας συνύπαρξη. Η ψυχολόγος Δήμητρα Ζάφειρα σου δίνει δέκα συμβουλές που αν τις ακολουθήσεις ο σύντροφός σου θα είναι ευτυχισμένος. Θα νιώθει πως είσαι η ιδανική και συνεπώς δεν θα θέλει να σε χάσει...

1. Να στηρίζεις τις επιλογές του... Μία από αυτές εξάλλου είσαι κι εσύ. Και να είσαι επιεικής με τις “αποτυχίες” του.

2. Να είσαι στοργική και να εκδηλώνεις την αγάπη σου.

3. Να συζητάτε, να επικοινωνείς στον άλλο αυτό ακριβώς που θέλεις χωρίς υπεκφυγές... Μην περιμένεις ο άλλος να μαντέψει.

4. Να ζητάς τη γνώμη του για πράγματα που σε αφορούν ή τη βοήθειά του σε κάτι. Αυτό παραπέμπει στο αρχέτυπο του αρσενικού που είναι ισχυρός και φροντίζει για την επιβίωσή σου. Με αυτόν τον τρόπο, του δείχνεις ότι τον χρειάζεσαι κι εκείνος αισθάνεται σημαντικός για σένα.

5.Η καλή σύντροφος δεν ξεχνάει ΠΟΤΕ τον εαυτό της. Αν δεν είσαι ικανοποιημένη με σένα, πώς θα δώσεις αγάπη;

6. Να τον σέβεσαι. Μην τον κοροϊδεύεις, μην τον ειρωνεύεσαι, μην πυροδοτείς την αναφάλειά του φλερτάροντας με άλλους. Εξάλλου, εσύ σεβασμό προς τον εαυτό σου δεν έχεις; Έχεις επιλέξει έναν άντρα που είναι άξιος κοροϊδίας;

7. Μην είσαι υπερβολικά σέξι. Να ντύνεσαι και να φέρεσαι έτσι ώστε να τον προσελκύσεις ή να του συντηρείς το ενδιαφέρον και όχι σαν να θέλεις να τραβήξεις όλον τον υπόλοιπο αντρικό πληθυσμό.

8. Βάλτον στη ζωή σου, δώσε του χώρο και χρόνο, δείξε του ότι τον έχεις προτεραιότητα (αν το αξίζει).

9. Αναγνώρισε την ανάγκη του για ελευθερία και άφησέ του αέρα να αναπνεύσει. Η αυτονομία του καθενός μέσα στο ζευγάρι είναι σημαντική. Όπως κι εσύ, ήταν κι αυτός ένας άνθρωπος με τη δική του ζωή, φίλους, χόμπι, δραστηριότητες κτλ.

10. Μην είσαι ανασφαλής, αν περνάει καλά και χωρίς εσένα. Προσπάθησε να γνωρίσεις αυτά που τον κάνουν ευτυχισμένο... Αυτός θα είναι ο μόνος τρόπος να μην απειλείσαι από αυτά.




Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου