Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Η ηρεμία της ψυχής





Ασφαλώς και θα αναφερθώ στο ψάρεμα με λίγα λόγια , χωρίς να σας κουράσω. Δεν αμφιβάλλω  πως κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης, η τουλάχιστον ψάχνουμε τρόπους που θα μας βοηθήσουν να αδειάσει το μυαλό μας από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Για μένα
το να απολαμβάνεις τη φύση μακρυά από τη ζούγκλα της μεγαλούπολης είναι ένας τρόπος χαλάρωσης, αν μάλιστα προσθέσεις και  κάποια δραστηριότητα της αρεσκείας σου, είναι σίγουρο πως έχεις ξεφύγει, έχεις βάλει το σώμα, τη ψυχή και το μυαλό σου να λειτουργούν αρμονικά κάνοντας κάτι όμορφο και ευχάριστο που εσύ έχεις επιλέξει και όχι κάποιος άλλος για σένα.



Ψάρεμα λοιπόν είναι η δραστηριότητα και θάλασσα η φύση που έχω επιλέξει.
 Ας αρχίσω από τον εξοπλισμό, κάθε αρχή και δύσκολη. Ρωτήστε κάποιον φίλο σας που έχει ασχοληθεί, διβάστε βιβλία, η αναζητήστε κάποιον πωλητή του είδους που θα σας εμπνέει εμπιστοσύνη, να μάθετε τουλάχιστον τα βασικά και να εξοπλιστείτε φτηνά και εύκολα τα πρώτα εργαλεία. Δεν χρειάζονται υπερβολές, λίγα και φτηνά, άλλωστε μην ξεχνάτε δεν πρόκειται για δουλειά, το χόμπι σας θα κάνετε. Η ειδίκευση και η πείρα αν πραγματικά το θέλετε, θα έρθει στο μέλλον να είστε σίγουροι.



Εκδρομή στη φύση. Βενζίνη στο αυτοκίνητο, απαραίτητα ρούχα, αν είναι χειμώνας, τα εργαλεία μας, και φύγαμε για τον προορισμό μας, την παραλιακή τοποθεσία που θα περάσουμε όμορφα, ίσως και η καλύτερη στιγμή χρονικά της εκδρομής μας, μην κρυβόμαστε, όλοι έχουμε μέσα μας το φευγιό, ειδικά για εκδρομή στη φύση. Παρέα με φίλους, μόνος, η και οικογενειακώς είναι δική σας επιλογή, το ζητούμενο είναι να περάσετε καλά, χωρίς άγχος, χωρίς σκέψεις, χωρίς .. πρέπει ..


   
Αν σκέφτεστε τη βαβούρα της οργάνωσης την πατήσατε. Είπαμε χωρίς πολύ σκέψη, τα μαζεύετα και φεύγετε, έτσι στο μπάμ είναι το καλύτερο
Καλά να περάσετε
                                                                                                                                               
                                                                                                                                                 Μάκης
                                                                                                                                          .......................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου