Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Διακοπές με φίλους ή με γκόμενα;




Ο Ιούνιος που πλησιάζει προς το τέλος του σε πιέζει ασφυκτικά. Όχι τόσο ασφυκτικά ενδεχομένως όσο η κοπέλα σου για το πού θα πάτε διακοπές. Εσύ όμως τι θα αποφασίσεις; Με ποιον θα περάσεις τις διακοπές σου; Μπορείς να ψηφίσεις στο τέλος του κειμένου.




Φυσικά με φίλους η Ιωάννα Μαμάη

Όχι. Δεν ανήκω στις γκόμενες που θέλει σώνει και ντε να πηγαίνει διακοπές με τον καλό της. Που θα σκεφτεί τα πάντα για το πώς θα καταφέρει να πείσει τον γκόμενό της να πάνε μαζί διακοπές και αν τελικά δεν τα καταφέρει να κρεμάσει τα μούτρα της μέχρι τον -2 υπόγειο. Ούσα Υδροχόος θέλω να έχω το χώρο μου και τον χρόνο μου και να μην είμαι συνέχεια με ένα τηλέφωνο και να ελέγχω τον άλλον τι κάνει. Άλλωστε οι φίλοι δεν είναι μόνο όταν είμαστε single και μόλις βρούμε το γκομενάκι και το δέσουμε να εξαφανιστούμε.
Αν χωρίσεις μετά θα είσαι ολομόναχος και αυτό θα είναι το τίμημα της εξαφάνισής σου. Δυστυχώς το έχω βιώσει από φίλη και είναι πολύ άσχημο. Επιπλέον, μερικές μέρες απόστασης θα αναθερμάνουν τη σχέση και την επόμενη φορά που θα βρεθείς στο κρεβάτι με το έτερον ήμισυ θα το ευχαριστηθείς πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε φορά των πρόσφατων συνευρέσεών σας. Άσε που αν είσαι και flertable τύπος θα ξεδώσεις τις μέρες των διακοπών φλερτάροντας χωρίς να έχεις τον κέρβερο από δίπλα. Α και φυσικά στις διακοπές μια καλημέρα και μια καληνύχτα με το αίσθημα. Τι; Πρέπει να ξέρεις τι κάνει και που βρίσκεται μήπως και τυχόν σε απατήσει; Γιατί αν σου δίνει αναφορά που ξέρεις αν είναι αλήθεια; Και αν στα φορέσει πως θα το ξέρεις;
Γι' αυτό πιες ήρεμα το ποτάκι σου το βράδυ σε ένα παραλιακό μαγαζί με την παρέα σου όπου θα είστε διακοπές, πέρνα καλά γιατί μετά όταν και αν παντρευτείς θα σκέφτεσαι αυτές τις στιγμές με νοσταλγία. Επιπλέον, αν η σχέση σου περνά κρίση ίσως είναι ευκαιρία να αναθεωρήσεις και να βρεις καλύτερα πράγματα. Σε μια πρόταση θέλω να σου πω: Πέρνα καλά και μη ρουφάς το αίμα του άλλου. Θα το εκτιμήσει και επωφεληθείς.

Διακοπές με φίλους ο Ηλίας Αναστασιάδης

Όσο κι αν πρόκειται για ένα αδυσώπητο κλισέ, όμοιο αυτό της τεστοστερονικής επέλασης στα γραφικά (με την κακή έννοια) σοκάκια της Ίου (ίου), οι διακοπές με φίλους είναι σαφώς καλύτερες από αυτές με τη γκόμενά σου.
Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Δεν πολυπηγαίνω διακοπές. Μου φαινόταν μέχρι τώρα -δεν ξέρω τι θα γίνει φέτος- εξαιρετική ιδέα το να μείνω σπίτι στην άδειά μου, με το ερκοντίσιον που έχουμε μεγαλώσει μαζί, με τη NOVA πληρωμένη άρα με άπλετο τένις, φιλικά ποδοσφαίρου και οτιδήποτε δείχνουν τα 234 αθλητικά κανάλια μιας NOVA, με βόλτες στο ψιλοάδειο κέντρο που ψιλοτίποτα δεν μπορεί να πάει λάθος.
Δεν είμαι από αυτούς που ξεκουράζονται όταν μπαίνουν στο καράβι για την Πάρο. Είμαι από αυτούς που όταν βγαίνουν απ' το καράβι στον Πειραιά μετράνε πόσες μέρες πραγματικής ξεκούρασης τους μένουν μέχρι να ξαναγυρίσουν στο γραφείο.
Οι διακοπές με γκόμενα μπορούν να εξελιχθούν καλά για μένα, μόνο αν συμβεί κάτι κατά τη διάρκειά τους, όπως το να πρέπει να γυρίσουμε νωρίτερα. Ναι, εν μέσω ζευγαρο-διακοπών, μπορεί μετά από μια κατεστραμμένη έξοδο, να έχεις την ευκαιρία να σώσεις τη βραδιά με λίγο καλό σεξ, αλλά με την ίδια λογική, πας διακοπές με τη μαμά σου και μετά από μια κατεστραμμένη έξοδο, μπορείς να το σώσεις με λίγα γεμιστά και φέτα (κατά προτίμηση Ήπειρος).
Με τους κολλητούς σου, από την άλλη, δεν υπάρχει περιθώριο παρεξήγησης (τι, κορίτσια είμαστε;). Τα επίπεδα ελευθερίας-ελευθεριότητας είναι "στον Θεό". Μπορείς να γυρίσεις πίσω στο δωμάτιο ό,τι ώρα θες. Ή μπορείς ακόμη και να τους αφήσεις ένα βράδυ "για κάτι καλύτερο". Δεν θα στραβώσουν. Θα πανηγυρίσουν βλέποντας σε να ξεμακραίνεις.
Όπως και ό,τι κι αν γίνει, μια session διακοπών με κολλητούς πάντα ενέχει στιγμές απόλυτης μαγείας. Είτε τις καταλάβεις την ώρα που συμβαίνουν, είτε τη στιγμή που επιστρέφεις στο γραφείο και ο διευθυντής σου έχει αποφασίσει να σε κάνει να μαρτυρήσεις που δεν σκεφτόσουν την εταιρία του ΚΑΙ στις διακοπές, πέντε στιγμές κουβέντας, χαλάρωσης, χαβαλέ, σπαρίλας και "θυμάστε τότε στο Γυμνάσιο που.." θα έχετε να τις κουβεντιάζετε για πάντα.

Διακοπές με γκόμενο η Ελιάνα Χρυσικοπούλου

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει δίλημμα. Αν είσαι single, θα πας διακοπές με άλλους single. Αν έχεις γκόμενο, θα πας διακοπές με τον γκόμενο. Θεωρώ weird να έχεις μια εβδομάδα διακοπές στη διάθεσή σου και να προτιμάς να την περάσεις με τις φίλες σου απ’ ότι με τον γκόμενο (και μάλλον είναι ένα καλό σημάδι πως έχει έρθει η ώρα να αλλάξεις γκόμενο).
Οι διακοπές με φίλες είναι τέλειες. Αλλά είναι overrated. Το ακούς και φαντάζεσαι σέξι, ηλιοκαμένα κορίτσια με σορτσάκια να γελάνε, να τραγουδάνε, να φλερτάρουν - κάπως σαν διαφήμιση για γρανίτες ή για αυτοκίνητο με ηλιοροφή. Έχω ζήσει τέτοιες στιγμές και ήταν μαγικές. Έχω ζήσει όμως τις εφιαλτικές άλλες: εκείνες που η μια βαριόταν γιατί ήθελε να πάει σε άλλη παραλία, η δεύτερη γκρίνιαζε γιατί της ήρθε περίοδος, μια τρίτη τραβολογούσε τις υπόλοιπες από μπαρ σε μπαρ για να βρούμε τον τύπο που γνώρισε στο πλοίο, μια τέταρτη έστελνε ασταμάτητα sms στο γκόμενο στην Αθήνα και μια άλλη έπινε σαν να τελειώνουν τα παγκόσμια αποθέματα tequila μετατρέποντας στο τέλος τις υπόλοιπες σε νοσοκόμες της. Τα ζευγάρια δεν είναι τόσο fun, αλλά δεν έχουν και τόσα ευτράπελα. Ζουν τις ήσυχες, δυαδικές διακοπές τους και τα βρίσκουν απόλυτα στα μεγάλα πρακτικά ζητήματα “που θα φάμε/ που θα πιούμε/ που θα κολυμπήσουμε”.
 
Για να βγάλουμε όμως ένα αξιόπιστο συμπέρασμα, πρέπει να συγκρίνουμε δύο ποιοτικά ισάξιες καταστάσεις: ας πάρουμε τις πιο αξέχαστες, φανταστικογαμάτες διακοπές με φίλες και ας τις συγκρίνουμε με τις πιο αξέχαστες, φανταστικογαμάτες διακοπές με γκόμενο. Κάπου εδώ τελειώνει το δίλημμα. Οι διακοπές "του πρώτου καιρού", με κάποιον που γουστάρεις πολύ και σε γουστάρει εξίσου, είναι ό,τι πιο κοντινό υπάρχει σε νόημα της ζωής. Είναι εκείνες για τις οποίες μιλάνε τα ποιήματα και τα καλοκαιρινά τραγούδια, εκείνες που στο ημερήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνουν αποκλειστικά 4 πράγματα - παραλία, φαγητό, σεξ και ύπνος (με το τελευταίο προαιρετικό), εκείνες που νιώθεις πως δεν υπάρχει κανένας άλλος άνθρωπος πάνω στο νησί, παρά μόνο οι δυο σας. Και αν τύχει και διασταυρωθείς με άλλους ανθρώπους, με παρέες από singles που γελάνε, τραγουδάνε και φλερτάρουν, άθελά σου θα τους κοιτάξεις κάπως αφ’ υψηλού. Γιατί όλοι αυτοί ψάχνουν αυτό που εσύ ήδη έχεις.

Διακοπές με φίλους ο Πάνος Κοκκίνης

Δεν ξέρεις τι σημαίνει κούραση, αν δεν έχεις κάνει διακοπές με παιδί. Δεν έχει καν σημασία αν είναι δικό σου, του φίλου σου που πάτε μαζί ή απλά του άγνωστου που κάθεται τρεις θέσεις μπροστά στο αεροπλάνο. Αλλάζεις και προσαρμόζεις τα πάντα (πότε ξυπνάς, βουτάς, πηδάς, μασάς και κοιμάσαι) για χάρη του. Όπως και πρέπει να είναι. Απλά, χωρίς να φταίει, σου επιβάλλει την θελησή του πάνω σου. Όπως ακριβώς κάνει και
η συζυγός σου ή η γκομενά σου. Ναι, εκείνη που σου δίνει σεξ με αντάλλαγμα να της βάζεις αντιηλιακό και να σηκώνεσαι συχνά πυκνά να της φέρνεις κάτι δροσερό από την παραλιο-καντίνα. Που θέλω να καταλήξω; Οι μόνοι στους οποίους μπορείς να βγάλεις
μπροστά βόλτα όλη την καφρίλα σου είναι οι παιδικοί σου φίλοι. Πάνε 12 χρόνια από την τελευταία φορά που είχα την ευκαιρία να  πάω διακοπές μαζί τους, ένα 10ήμερο στην Ίο. Κανείς μας δεν πήδηξε, κανείς μας δεν μέθυσε, κανείς μας δεν έκανε κάτι ηρωικό ή αξιομνημόνευτο. Αλλά αυτές είναι οι διακοπές που κανεις μας δεν μπορεί και να ξεχάσει.

Διακοπές με γκόμενο η Έλενα Μπουζαλά

Διότι οι φίλες μου μου (τελικά), μετά από πολλά καλοκαίρια μαζί τους με κουράζουν. Που θα πάμε για πρωϊνό, τι θα φάμε να μην παχύνουμε, είναι καλό το μαγιό μου; Αυτός δεν είναι που χθες το βράδυ με κοιτούσε; Μήπως σε αυτή την παραλία είναι καλύτερα; Που θα φάμε; Σε ποιο μαγαζί έχει καλό κόσμο; Ποια θα κάνει μπάνιο πρώτη, να δανειστώ το καφτάνι σου και τα ψηλοτάκουνά σου; Όχι, όχι, όχι. Αντιθέτως, ο γκομενούλης σου, είναι ευχαριστημένος με λίγα πράγματα. Φαγητό, σεξ, σέξι καφτάνια. Σου βάζει κι αντηλιακό. Γιατί στις διακοπές θέλω να ξεκουραστώ.
 

Διακοπές με γκόμενα ο Άλκης Βασιλείου

Καλοί χρυσοί οι φίλοι, ωραίος ο χαβαλές και οι αναμνήσεις, σούπερ οι μεταξύ μας φάρσες και τα  -ίδια, αλλά αγαπημένα- αστεία, αλλά τα χρόνια πέρασαν και ο νούμερο ένα στόχος στις διακοπές είναι να ξυπνάς σε ένα τακτοποιημένο δωμάτιο που μυρίζει αντιηλιακό καρύδας και να ακούς τη φράση "αγάπη μου, σου πήρα πρωινό, έλα να δεις τι ωραία θέα έχουμε από το μπαλκόνι" και εκεί να σε περιμένει η γκόμενά σου φορώντας μόνο ένα παρεό, ίσα ίσα για να μην... κρυώσει από τα πρωινά μελτέμια.
Οπότε, πάμε με τους φίλους μας ένα τριήμερο στη (σαν τη...) Χαλκιδική (... δεν έχει) για ποτά στην παραλία, μπάσκετ και playstation ως τα ξημερώματα, αλλά μετά, το γκομενάκι ανά χείρας, Ρακιντζή στο ipod και... μες στης Ύδρας τα στενά σε ζητάω!
Δεν έγινε και τίποτα που θα πάμε νωρίτερα για ύπνο. και δεν θα -προσπάθούμε να- ξεσαλώσουμε! Εξάλλου, ας μη κρυβόμαστε. Από καταβολής... Αδάμ, το συστατικό που κάνει τις διακοπές επιτυχημένες, είναι το καθημερινό σεξ. Με την γκόμενά σου είναι εξασφαλισμένο!!! Τώρα, αν δεν σου αρέσει η γκόμενα, δεν είναι οι διακοπές το πρόβλημα, αλλά εσύ που είσαι λίγο μαλάκας!
 

Διακοπές με γκόμενα ο Χρήστος Χατζηιωάννου

Τους αγαπάω τους φίλους μου. Σαν αδέρφια. Αλλά πέρα από τους πλέον υπέροχους ανθρώπους αυτού του κόσμου είναι και οι πιο μαλάκες που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Και κάθε εκδρομική ιστορία μαζί τους είναι μια περιπέτεια. Ευχάριστη μεν αλλά περιπέτεια. Μπορώ να πω ότι στα 28 μου χρόνια και δη αυτό το καλοκαίρι έχω ανάγκη να πάω μία εβδομάδα κάπου με την κοπέλα μου να χαλαρώσω. Ζητώ συγνώμη από τους φίλους μου. Και σίγουρα τα δύο τελευταία μας ταξίδια με ιστιοπλοϊκό ήταν οι καλύτερες διακοπές που έχω κάνει στη ζωή μου. Αναμφίβολα θα περάσουμε και αυτό το καλοκαίρι μερικές ημέρες μαζί στη Τζια. Αλλά σε αυτό το δίλημμα θα επιλέξω το κράμμα ξεκούρασης, θάλασσας, σεξ και καλού φαγητού. Αυτό ονομάζω εγώ διακοπές.
ΥΓ: Άλκη, ακόμα καλύτερο είναι να ξυπνάς και να κόβεις μια βόλτα εσύ στο νησί για να φέρεις πρωινό. Τεμπέλη

Διακοπές με γκόμενα ο Στέλιος Αρτεμάκης

Να σου πω, όταν πήγαινα διακοπές με γκόμενα γκρίνιαζα γιατί βαριόμουν. Όλα τα νησιά μου φαίνονταν τα ίδια, όλες οι παραλίες ίδιες, όλα τα μπαράκια τα ίδια, όλες οι ταβέρνες ίδιες. Μπάνιο-φαγητό-σεξ-ποτό-ύπνος, μπάνιο-φαγητό-σεξ-ποτό-ύπνος. Βαριόμουν αφόρητα. Ήθελα το κάτι διαφορετικό, το κάτι παραπάνω.
Και τότε πήγα στη Ζάκυνθο. Με φίλους. Μετά από δύο μέρες ατελείωτων συζητήσεων και συνενοήσεων για το που πάμε και τι κάνουμε παρακαλούσα για λίγο μπάνιο-φαγητό-σεξ-ποτό-ύπνος.
Μετά δοκίμασα ένα μίνι backpacking tour. Μέχρι την Ισλανδία έφτασα γι αυτό το κάτι παραπάνω. Με φίλους. Δε λέω, γέμισα παραστάσεις αλλά μετά από δύο μέρες ατελείωτου ψαξίματος σε χάρτες, σε δρομολόγια συγκοινωνιών και τουριστικούς οδηγούς πάλι παρακαλούσα για λίγο μπάνιο-φαγητό-σεξ-ποτό-ύπνος.
Οπότε πλέον ξέρω: Νησάκι με το μωρό μου και μπάνιο-φαγητό-σεξ-ποτό-ύπνος!
 

Διακοπές με φίλους ο Μάνος Μίχαλος

Το βασικότερο πράγμα στις διακοπές δεν είναι πού θα πας, αλλά με ποιόν θα πας. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν διαφορετικές κάστες φίλων που θες ή δεν αντέχεις να ξυπνάς 4-5 μέρες μαζί τους (εκτός και αν πετύχεις καμιά ξεπέτα στο νησί) και διαφορετικοί τύποι γυναίκας που μπορείς ή αποκλείεται να βγάλεις άκρη στις διακοπές μαζί της. Στη δική μου περίπτωση, δεν έχω παράπονο από τις γκομενο-διακοπές μου, ούτε τώρα που τα χρόνια πέρασαν, ούτε στην αρχή που όλα ήταν (και πάντα είναι) πιο γλυκά. Μπορώ να γεμίσω δύο profiles στο Facebook με διακοπές μαζί με την κοπέλα μου. Βασικά, δεν μπορώ, γιατί δεν κρατάω φωτογραφίες, αλλά καταλαβαίνετε τι θέλω να πω.
Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα είναι θέμα φάσης και ηλικίας. Καθώς μεγαλώνεις και στη δουλειά σου προκαλούν απανωτά εγκεφαλικά και νευρικές κρίσεις, αυτό που θες στις διακοπές σου είναι να ξεκουραστείς, να χαλαρώσεις, να κάνεις διαφορετικού background σεξ, να φας καλά και χωρίς υπουργικά συμβούλια για το πού να πας και τι να πάρεις. Αυτά όλα, μόνο μια γυναίκα μπορεί να στα προσφέρει. Όμως, χωρίς φαλλοκρατικές διαθέσεις και προθέσεις, δεν είναι το ίδιο το "διακοπές με φίλους" με το "διακοπές με φίλες".
Οι φίλοι, αν αποφασίσουν και κυρίως καταφέρουν (γιατί μπορεί να μην είναι singles ή μπορεί να μην ταιριάζουν οι φάσεις της ζωής τους) να πάνε μαζί διακοπές, δεν είναι σαν τις φίλες. Δεν έχουν περίοδο, δεν έχουν γκρίνια, δεν έχουν "τι να κάνει τώρα ο Γιάννης;", δεν έχουν προβλήματα. Κι αν έχουν, τρεις παραπάνω τεκίλες, μια γελοία έξοδος και μια ακόμη πιο γελοία επιστροφή στο room to let, είναι αρκετά για να γεννήσουν αναμνήσεις που συζητιούνται όπως οι (εκνευριστικές για τις γυναίκες) αναμνήσεις από το στρατό.
Δεν έχω ακούσει ποτέ γυναίκα να λέει σε κολλητή της "θυμάσαι τότε που είχαμε πάει...". Δεν έχω ούτε έναν κολλητό που να μην το έχει πει. Το πιθανότερο είναι να έχω γαμώ τους κολλητούς. Γι' αυτό και τόσα χρόνια που δεν πάω μαζί τους διακοπές (εκτός από κάνα τριήμερο σαν αυτά που λέει ο Άλκης), δεν μου κρατάνε κακία. Τώρα, βέβαια, μπορεί να μου κρατήσει κακία η κοπέλα μου για αυτά που γράφω. Δεν πειράζει, όμως, οι φίλοι μένουν. Και είναι και Ιούνιος ακόμη, οπότε θα προλάβω να πάω μαζί τους φέτος, αν φάω κάνα άκυρο.

Διακοπές με φίλες η Ρομίνα Δερβεντλή

Είμαι τυχερή. Οι φίλες μου δεν είναι χαζογκόμενες, οπότε δεν έχουμε dramaqueenισμούς, ούτε γκρίνιες και κομπλεξισμούς.  Ναι, αν έχω μια εβδομάδα διακοπών, θα πάω με τον "γκόμενο". Αλλά σίγουρα θα κλέψω ένα Σουκου για τις "φίλες". Η εξήγησή είναι απλή: Καλό φαγητό τρώω και με τον "γκόμενο" και με τις φίλες. Ξεκουράζομαι και με τον "γκόμενο" και με τις φίλες. Κάθομαι με τις ώρες στην παραλία και με τον "γκόμενο" και με τις φίλες. Όσο για το σεξ το κάνεις και στην έδρα σου, δεν είναι ανάγκη να πας στη Σαντορίνη για να λες στον εαυτό σου ότι έκανες  σεξ υπό το ημίφως του ηλιοβασιλέματος της Οίας. Αλλά τα ανεξήγητα σπαστικά γέλια, τα γελοία σκηνικά, τις ξεκαρδιστικές καταστάσεις και τα inside jokes που βγαίνουν από διακοπές με φίλες ή φίλους δεν μπορείς να τα αποκτήσεις με "γκόμενο". Σόρι, αλλά δεν μπορείς.

Διακοπές με φίλους ο Στέφανος Τριαντάφυλλος

-Μαύρισες...
-Ευχαριστώ!
Πότε μου δεν το κατάλαβα αυτό με τις γυναίκες. Το μαύρισμα θεωρείται αυτοσκοπός κι η διαδικασία της ηλιοθεραπείας ιερή. Ουσιαστικά στο γυναικείο μυαλό η λέξη "διακοπές" ισοδυναμεί με 12ώρη παραμονή στην παραλία συν τις καθυστερήσεις. Όχι κυρίες μου. Τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα αν αυτό το διάστημα ανταλλάσσαμε κάποια κουβέντα ή χρησιμοποιούσαμε τον πολύτιμο χρόνο για άλλες δραστηριότητες όπως ανάγνωση εφημερίδων/περιοδικών/βιβλίων, απόπειρα για είσοδο στο βιβλίο Γκίνες για "περισσότερες συνεχόμενες παρτίδες τάβλι" (το οποίο συχνά εξελίσσεται σε "ρεκόρ γκίνες για περισσότερες διαφορετικές βρισιές στην ίδια πρόταση"), κατάποση μπύρας/κοκτέιλ/σφηνακίων και σουλάτσο. Ναι σουλάτσο. Διακοπές - αν δεν κάνω λάθος- σημαίνει βρίσκω χρόνο για να κάνω ότι δεν κάνω τον υπόλοιπο χρόνο. Οπότε ως γνήσιος αντι-αγκαλίτσας θα ψηφίσω διακοπές με αντροπαρέα.
*Και ερωτώ; Υπάρχει κάποιος παντρεμένος/ή παντρεμένος-to-be στο αξιότιμο πάνελ που θα απαντήσει "διακοπές με φίλους"; Μάλλον όχι, εκτός αν είναι ρακετοφόρος παραθεριστής Χαλκιδικής (ότι χειρότερο δηλαδή).

Διακοπές με γκόμενο η Αμαλία Κουλακιώτη

Ναι έχω περάσει τέλεια σε διακοπές με φίλες. Ναι έχουμε μεθύσει, έχουμε φλερτάρει, έχουμε τραγουδήσει Βουγιουκλάκη κτλ κτλ. Φυσικά και δεν ξεκουραστήκαμε καθόλου και ούτε ήταν αυτός ο στόχος. Πλέον όμως, στις δύο βδομάδες διακοπών το μάξιμουμ, είναι αυτός ο στόχος. Και τι πιο ξεκούραστο από χαλαρές βολτούλες σε νησί, χωρίς άγχη του τύπου αχ πιο σιγά με χτυπάει το τακούνι, από εκεί πήγε ο τύπος που μου έριξε μία ματιά στην παραλία, και άλλα τέτοια. Τι πιο ξεκούραστο από το να τον φροντίζεις και να σε φροντίζει και τι πιο ξεκούραστο από το να πηγαίνεις στο μπαρ μια δυο ωρίτσες για να απολαύσεις ένα ποτό και όχι για να ψάξεις κάτι. Αυτό το κάτι είναι ήδη στην αγκαλιά σου...

Με φίλους ο Θανάσης Κρεκούκιας

Ξεκαθαρίζω ότι μιλάω για την προσυζυγική περίοδο της ζωής μου! Τότε που τα μυαλά ήταν πάνω από το κεφάλι μου. Με την καλή έννοια, έτσι? Την εποχή που όποια γκόμενα και αν βρισκόταν δίπλα μου, με το που καλοκαίριαζε και ξεκινούσαν τα σχέδια για διακοπές, ο παράγοντας «φίλοι» ήταν ο μοναδικός που έμπαινε στην εξίσωση. Οκ, μπορεί να πήγαινα και με τη γκόμενα λίγες μέρες, αλλά η έννοια διακοπές ήταν απόλυτα και μόνο συνυφασμένη με τους κολλητούς και όλες τις μαλακίες που κάναμε ακριβώς επειδή δεν υπήρχαν όρια. Τα οποία πάντοτε θέτει η γκόμενα με την παρουσία της. Δεν γίνεται να κάνεις τον καραγκιόζη όταν είσαι με τη γκόμενα. Άντε να τον κάνεις μια, δυο φορές. Στην τρίτη θα σε πάρει και θα σε σηκώσει. Ενώ με τους φίλους επιβάλλεται να ξεπερνάς τα όρια. Τουλάχιστον εμείς έτσι κάναμε τότε. Το καλό είναι ότι και τώρα μια φορά το χρόνο – και πάλι συνήθως καλοκαίρι – θα ξεκλέψουμε λίγες μέρες με την παλιοπαρέα και θα θυμηθούμε τις παλιές, καλές στιγμές. Και είναι παρήγορο το γεγονός ότι και τώρα δεν υπάρχουν όρια. Η μαλακία δεν σταμάτησε να μας δέρνει ούτε στιγμή. Για την ακρίβεια μας έχει κάνει μαύρους στο ξύλο εδώ και δεκαετίες και συνεχίζει ακάθεκτη. Και αυτό είναι ανεκτίμητο. Καλές διακοπές λοιπόν. Κατά προτίμηση εσείς οι πιτσιρικάδες με τους φίλους σας. Κι ας φάτε κατόπιν παντόφλα. Αλλά να αξίζει τον κόπο. Όχι η παντόφλα ρε, οι διακοπές με τους κολλητούς.

ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΕΛΟΣ - ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΜΕ 54 %

Ο κύβος ερρίφθη.Θα πάεμε διακοπές με τους φίλους . Σε κάποιο party-island να παίζει ρακέτες και τάβλι, να πίνει, να μεθάει, να φλερτάρει και να ξεσαλώνει. Στην αρχή τουλάχιστον γιατί μετά θα πέσει παντόφλα και θα πάει διακοπές με τη γκόμενα, σαν βρεγμένη γάτα.


                                                              Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου