Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Οι 5 πιο παράξενες ψυχικές ασθένειες στον κόσμο!

Οι 5 πιο παράξενες ψυχικές ασθένειες στον κόσμο!


Εμείς οι Έλληνες δεν κινδυνεύουμε από κάποια! Ακόμα...
Όταν λέμε ότι η τρέλα δεν πάει στα βουνά, το εννοούμε με όλη τη σημασία της φράσης! Ειδικά αυτούς τους χαλαιπούς καιρούς όπου όλα είναι αβέβαια, λεφτά φυσικά δεν υπάρχουν και η φτώχεια μαστίζει, το μυαλό παραπαίει, και η διαχωριστική γραμμή μεταξύ λογικής και παράνοιας είναι τόσο λεπτή που καμιά φορά δεν φαίνεται καν! 
Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας και τα αμέτρητα παγκόσμια προβλήματα που οδηγούν τον άνθρωπο στην τρέλα. Ψάξαμε και βρήκαμε τις πιο περίεργες ψυχικές ασθένειες, οι οποίες έχουν κάνει την εμφάνισή τους συγκεκριμένη χρονική περίοδο, σε συγκεκριμένη περιοχή της γης επηρεάζοντας εκατομμύρια ανθρώπων.
1. Το εγκεφαλικό των... μηδενικών: Η Γερμανία, μπορεί σήμερα να μας έχει βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι, αλλά βγήκε από τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο σε άθλια οικονομική κατάσταση. Η υποτίμηση του νομίσματός της, οδήγησε τις τιμές στα ύψη με αποτέλεσμα ένας απλός καφές να αγγίζει τα 35.000 μάρκα! Όπως ήταν φυσικό, οι κάτοικοι επιδίδονταν σε συνεχείς μαθηματικές πράξεις προκειμένου να ελέγχουν τα έξοδά τους, με αποτέλεσμα κυριολεκτικά να... λαλήσουν από την καταγραφή τόσο πολλών μηδενικών. Δυσκολία συγκέντρωσης, αυπνία και εφιάλτες ήταν μερικά από τα συμπτώματα, καθώς ο εγκέφαλος δεν σταματούσε να κάνει πράξεις και να καταγράφει μηδενικά! Οι πιο ευπαθείς ομάδες όπως ήταν φυσικό, ήταν οι λογιστές και οι υπάλληλοι τραπεζών!
2. Το σύνδρομο απώλειας σπέρματος: Σίγουρα οι Κινέζοι δεν θεωρούνται και από τους πιο σέξι λαούς, αλλά αυτό που βίωσαν τις δεκαετίες του '80 και '90 ξεπέρασε κατά πολύ τα επίπεδα σεξουαλικής καταπίεσης! Συγκεκριμένα, έπειτα από έρευνες αποδείχθηκε πως οι Κινέζοι έβρισκαν ακατόρθωτο να... διεγερθούν σεξουαλικά μιας και επικρατούσε η πεποίθηση πως όση μεγαλύτερη απώλεια σπέρματος έχεις, τόσο περισσότερο από το... yang σου χάνεις! Το άγχος λοιπόν που δημιουργήθηκε, καθώς οι περισσότεροι έλαβαν υπόψη τους όχι μόνο τις σεξουαλικές τους συνευρέσεις αλλά και τον... αυνανισμό, οδήγησε σε συμπτώματα όπως ζάλη, πόνους στην πλάτη, κούραση, αδυναμία, αυπνία, εφιάλτες και στητική δυσλειτουργία!
3. Υστερία της Αρκτικής: Όπως αντιλαμβάνεσετε κι εσείς, η συγκεκριμένη ψυχική νόσος κυριαρχεί στις παγωμένες περιοχές του πλανήτη και επηρεάζει τους γνωστούς σε όλους μας εσκιμώους. Οι εσκιμώοι λοιπόν, κατά τους χειμερινούς μήνες, φανταστείτε για τι κρύο μιλάμε, για κάποια μόνο λεπτά της ώρας, χάνουν τον έλεγχο του εαυτού τους, αρχίζουν να ουρλιάζουν ενώ πολύ συχνά τρέχουν γυμνοί στους πάγους! Έχουν καταγραφεί μάλιστα και περιστατικά όπου έφαγαν τα ίδια τους τα... κόπρανα, ενώ από τη στιγμή που θα ηρεμήσουν και επανέλθουν δεν θυμούνται απολύτως τίποτα!
4. Το σύνδρομο του αγριογούρουνου: Από τη συγκεκριμένη πάθηση υποφέρουν αποκλειστικά και μόνο άντρες μέλη φυλής της Νέας Γουινέας, νιόπαντροι οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Για να σας δώσουμε να καταλάβετε τι ακριβώς είναι αυτό, φανταστείτε ότι επιδίδεστε σε ένα... υπερκαταναλωτικό όργιο ψωνίζοντας ασταμάτητα ότιδήποτε άχρηστο βρείτε μπροστά σας και την επόμενη μέρα δε θυμάστε τίποτα απολύτως. Το σύνδρομο αυτό λοιπόν, επηρεάζει άντρες από 25-35 ετών και χαρακτηρίζεται από επιθετική και άγρια συμπεριφορά. Οι ασθενείς λοιπόν σε κατάσταση μανίας, κλέβουν ό, τι βρουν μπροστά τους και στη συνέχεια καταφεύγουν στα δάση όπου και... καταστρέφουν τα κλοπιμαία! Οι ίδιοι φυσικά δεν έχουν αναμνήσεις και τις περιγραφές τις αναλαμβάνουν οι κάτοικοι του χωριού οι οποίοι γίνονται μάρτυρες του αλλόκοτου αυτού σκηνικού.
5. Η αρρώστια της... τρέλας: Για τους περισσότερους από εμάς, το να υποφέρεις από μία εποχική επιδημία σημαίνει πως θα πρέπει να κάτσουμε στο κρεβάτι, βήχωντας και έχοντας ένα κεφάλι βαρύ κι ασήκωτο. Αυτό βέβαια, είναι κάτι που δεν ισχύει για τη φυλή των Miskito στην Κεντρική Αμερική οι οποίοι αποκαλούν την επιδημία τους Grisi siknis και κατά τη διάρκειά της ο ασθενής εκτός από ασταμάτητους σπασμούς μπορεί να πέσει μέχρι και σε κώμα, ενώ σε κατάσταση αμόκ, και πάντα με τα μάτια κλειστά ψάχνει μανιωδώς οποιοδήποτε όπλο προκειμένου να εξοντώσει αόρατους εχθρούς. Έχουν μάλιστα καταγραφεί περιστατικά νεαρών κοριτσιών τα οποία απέκτησαν τόσο μεγάλη δύναμη που τα έβαλαν με 7 άντρες και... βγήκαν νικήτριες! Σας θυμίζει μήπως τη διάσημη ταινία τρόμου The Exorcist; Εμάς πολύ!


Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου