Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Τσαμπουκάς γένους θηλυκού...



Οι ηρωίδες του σινεμά που «δεν μασάνε»

O ρόλος του άφοβου ήρωα που δεν κάνει πίσω και δεν το βάζει κάτω ποτέ ανήκει στους άνδρες; Όχι πάντα! Στη μεγάλη οθόνη έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια ηρωίδες που ξεχειλίζουν από τόλμη και τσαμπουκά και βάζουν στη θέση τους άνδρες, μάγους, ξωτικά και εξωγήινους.

Shosanna Dreyfus (Melanie Laurent) – Άδωξοι Μπάσταρδη



Βλέπει να σκοτώνουν την οικογένειά της και τελικά παίρνει φλογερή εκδίκηση σκοτώνοντας, μεταξύ άλλων και τον Χίτλερ! Ο Ταραντίνο γράφει στα παλιά του παπούτσια την ιστορία και φτιάχνει όπως πρέπει την ηρωίδα του.

Clarice Starling (Jodie Foster)– H Σιωπή των Αμνών



Αναλαμβάνει να ανακρίνει τον Χάνιμπαλ Λέκτερ ο οποίος λιγουρεύεται τον... εγκέφαλό της στο τηγάνι! Αλλά η Clarice δεν είναι όποια κι όποια. Τα βγάζει πέρα εκεί όπου θα «σκάλωναν» πολλοί άνδρες.

Jackie Brown (Pam Grier)– Jackie Brown



Η Jackie Brown δεν θέλει εκδίκηση. Το μόνο που ζητά είναι μια καλύτερη ζωή. Αλλά αυτό θέλει κότσια. Και η Jackie τα έχει!

Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence)– The Hunger Games



Όταν παλεύεις για την επιβίωση, οι δυνάμεις που ανακαλύπτεις μέσα σου είναι σχεδόν ανεξάντλητες. Η Katniss αναδεικνύεται σε κορυφαίο «τσαμπουκά» χαρακτήρα, επειδή προσπαθεί να σώσει την ίδια της τη ζωή.

Hermione Granger (Emma Watson)– Χάρι Πότερ



Η Ερμιόνη δεν σου γεμίζει το μάτι, εκ πρώτης όψεως, αλλά έχει τσαγανό. Ο Χάρι Πότερ της χρωστάει τη ζωή του. Δεν είναι και λίγο πράγμα αυτό!

Lisbeth Salander(Rooney Mara) – Το κορίτσι με το τατουάζ



Μια χαρισματική χάκερ με προβληματικό, σκοτεινό παρελθόν και απίστευτο θάρρος. Η Lisbeth όχι μόνο δεν το βάζει κάτω, αλλά εκδικείται με αμείλικτο τρόπο.

Sarah Connor (Linda Hamilton)– Εξολοθρευτής



Η συμπαθητική κυριούλα που εξελίσσεται σε παρανοϊκή φονική μηχανή. Δεν φοβάται το θάνατο και αυτό την κάνει άκρως επικίνδυνη.

Beatrix Kiddo (Uma Thurman) – Kill Bill



Τι να πει κανείς για την Beatrix! Βγαίνει ζωντανή από τις πιο απίθανες δοκιμασίες, για να πάρει εκδίκηση για την παρ΄ολίγον δολοφονία της. Βγάζει από τη μέση δεκάδες αντιπάλους και κερδίζει –κυριολεκτικά- με το σπαθί της.

Ellen Ripley (Sigourney Weaver) – Alien series



Όταν τα βάζεις με εξωγήινους είσαι αυτομάτως μια σκάλα παραπάνω από όλες της άλλες. Η Ρίπλεϊ κερδίζει δικαιωματικά τον τίτλο της πλέον ατρόμητης κινηματογραφικής ηρωίδας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου