Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Αυτό είναι το video για το «Behind The Mask» του Michael Jackson που φτιάχτηκε μόνο από fan! (video)


Αυτό είναι το video για το «Behind The Mask» του Michael Jackson που φτιάχτηκε μόνο από fan! (video)
Τι γίνεται όταν μια δισκογραφική εταιρεία θέλει να κάνει video για ένα τραγούδι του οποίου ο ερμηνευτής δεν είναι πια στη ζωή;
Οι επιλογές είναι μετρημένες... Πλάνα αρχείου, αναπαράσταση με γραφικά σε υπολογιστή ή απλά κάποιο story με ηθοποιούς και χορευτές χωρίς να εμφανίζεται ο καλλιτέχνης. Όμως όταν μιλάμε για το video clip του νέου single του Michael Jackson υπάρχει μια ακόμα επιλογή: οι εκατοντάδες χιλιάδες fan του. Κάπως έτσι πριν από μερικούς μήνες το Michael Jackson Estate και η Sony Music έδωσαν σε όλους τους fan την ευκαιρία να γίνουν μέρος στο video του «Behind The Mask». Αυτό είναι το τελικό αποτέλεσμα...
Με επικεφαλής τη δημιουργική ομάδα @radical.media και τον καταξιωμένο σκηνοθέτη Dennis Liu, το The Behind the Mask Project ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2011. Μέσα σε λίγες εβδομάδες άνθρωποι από κάθε γωνιά του πλανήτη που αγαπούν την μουσική του Michael Jackson γύρισαν, ανέβασαν και υπέβαλαν τη δική τους μοναδική εμφάνιση για να συμμετάσχουν στο video.
Το project είχε μια άνευ προηγουμένου ανταπόκριση από 103 χώρες στον κόσμο. Από τις χιλιάδες συμμετοχών από όλο τον κόσμο ο σκηνοθέτης κράτησε τις 1600 καλύτερες (συμπεριλαμβανομένων 50 παιδιών και 36 ζώων) συνθέτοντας τα 270 δευτερόλεπτά του τελικού video.
Η δημοσιογράφος τεχνολογίας Natali Morris σχολίασε εμφατικά: «Ο Michael Jackson έκανε πάντα φανταστικά video clip. Αυτό το project είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσει τη σύνδεση με τους fan του».
Το τραγούδι «Behind The Mask» είχε κερδίσει κοινό και κριτικούς από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε το «Michael», το μεταθανάτιο album με τραγούδια του Michael Jackson. Πρόκειται για διασκευή της ομώνυμης επιτυχίας των Yellow Magic Orchestra από το 1979 (την οποία είχε διασκευάσει στα 80’s και ο Eric Clapton).

Πηγή   e-radio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου