Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Προορισμοί για καλά & για κακά παιδιά

7 θανάσιμα αμαρτήματα και οι 3 ανώτερες αρετές βρήκαν τους προορισμούς τους. Αυτά είναι τα πλέον ιδανικά μέρη για να είστε ελεύθερα όσο καλοί ή όσο κακοί θέλετε να είστε.

Για τους κακούς

Λαιμαργία: Παρίσι, Γαλλία


Μπορεί τα εστιατόρια του Τόκιο να έχουν μαζέψει τα τελευταία χρόνια πολλά παραπάνω αστέρια Michelin απ’ ότι του Παρισιού, αλλά το Παρίσι παραμένει η πρωτεύουσα της εκλεκτής κουζίνας. Κρουασαντερί, κρεπερί, μπιστρό, ακόμα και το άκουσμα αυτών των λέξεων αρκεί για να μας τρέξουν τα σάλια. Δοκιμάστε να γευματίσετε οπουδήποτε στο Παρίσι, από Michelin εστιατόριο μέχρι καντίνα στο δρόμο, και θα απορήσετε πως γίνεται να είναι όλα τόσο νόστιμα. Μπορείτε ακόμη να αγοράσετε φρέσκα υλικά από κάποιο κατάστημα και να πάτε για ένα ωραιότατο πικνίκ, όπως κάνουν άλλωστε και εκατοντάδες παριζιάνοι.



Απληστία: Λας Βέγκας, ΗΠΑ


Δεν είναι μυστικό ότι ο τζόγος τρέφεται από την απληστία. Στο Λας Βέγκας λοιπόν, την πρωτεύουσα του τζόγου, η απληστία βασιλεύει. Όλοι όσοι πάνε εκεί με σκοπό να δοκιμάσουν την τύχη τους σε ένα από τα καζίνο της πόλης γνωρίζουν ότι οι πιθανότητες να «τινάξουν τη μπάνκα στον αέρα» είναι από μηδαμινές έως ανύπαρκτες. Και πάλι όμως, ποντάρουν ξανά και ξανά στο ίδιο νούμερο στη ρουλέτα ή στο ότι δεν θα τραβήξουν φιγούρα από 12 ή ότι το επόμενο κέρμα θα τους φέρει το τζακ ποτ. Η απληστία δεν είναι ποτέ καλός σύμβουλος.



Οργή: Μιλάνο, Ιταλία


Αν βρίσκεστε στο Μιλάνο ημέρα που παίζει μπάλα η Μίλαν, τότε θα δείτε ένα τεράστιο κόκκινο σύννεφο από τις φωτοβολίδες να υψώνεται πάνω από γήπεδο της πόλης. Το κόκκινο αυτό σύννεφο θα μπορούσε να συμβολίζει την κόκκινη ομίχλη που εμποδίζει κάθε άνθρωπο να δει μπροστά του όταν είναι πολύ οργισμένος. Στο Μιλάνο γενικά επικρατεί μία συνεχής διάχυτη οργή εμφανής σχεδόν σε όλες τις πλευρές της ζωής στην πόλη. Από τον τρόπο που συμπεριφέρονται στους δρόμους της οι οδηγοί μέχρι τους υπαλλήλους σε διάφορα καταστήματα της πόλης που είναι κάτι λιγότερο από φιλικοί. Το αποκορύφωμα της συλλογικής οργής αυτής της πόλης εμφανίζεται κάθε φορά που η Μίλαν παίζει με τον ορκισμένο εχθρό της την Ίντερ. Στο γήπεδο, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, επικρατεί μία ατμόσφαιρα που δεν είναι δυνατό να περάσει στον θεατή μέσω τηλεόρασης.



Φθόνος: Τόκιο, Ιαπωνία


Η περιοχή Shoto στο Τόκιο είναι μία από της πλουσιότερες και ακριβότερες του κόσμου. Το ένα τετραγωνικό μέτρο στοιχίζει περίπου 420€ και μπορεί να συγκριθεί μονάχα με περιοχές σαν την Fifth Avenue στη Νέα Υόρκη. Επάνω της θα βρείτε boutique μαγαζιά, τεράστιες γιγαντοοθόνες, πολυτελή ξενοδοχεία και, κατά πάσα πιθανότητα, τον εαυτό σας να ζηλεύει όσους έχουν την οικονομική άνεση να μένουν εκεί. Αν το παραδέχεστε δεν είναι τόσο κακό.



Οκνηρία: Καραϊβική


Η πρώτη εικόνα που έρχεται στο μυαλό όλων μας όταν ακούμε «Καραϊβική» είναι μία θεόρατη παραλία και εμείς μόνοι στο κέντρο της ξαπλωμένοι για ώρες. Η αλήθεια είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχει καλύτερο μέρος να χαλαρώσεις μέχρι, όπως λένε, να «σαπίσεις» από μια τιρκουάζ ακρογιαλιά με λευκή άμμο και φοίνικες. Όμως σε όλα αυτά τα νησιά υπάρχουν πάντα πολλά να κάνεις. Οπότε αν κουραστείτε να ξεκουράζεστε μπορείτε να κάνετε trekking σε κάποιο από τα πυκνά τους δάση ή καταδύσεις στους κοραλλιογενείς υφάλους ή να παραβρεθείτε σε κάποιο τοπικό φεστιβάλ (σας προτείνουμε αγώνες κατσικιών και καβουριών την περίοδο του Πάσχα).



Λαγνεία: Άμστερνταμ, Ολλανδία



Αποκαλείται η παράδεισος την εφήβων λόγω της υψηλής ανοχής που επιδεικνύει έναντι των μαλακών ναρκωτικών και της πορνείας. Μέχρι και σήμερα οι οίκοι ανοχής με τις βιτρίνες τους να επιδεικνύουν το «εμπόρευμα» προσελκύουν πολλούς επισκέπτες στην Ολλανδική πόλη (αν και σύμφωνα με τον νέο νόμο οι βιτρίνες αυτές πρόκειται να καταργηθούν λίαν συντόμως). Η πλειοψηφία των επισκεπτών της είναι ομολογουμένως αυτοί που θέλουν απλά να δουν από περιέργεια την ξακουστή red-light district και όχι τίποτα σεξομανείς που αποζητούν πάση θυσία τη σαρκική επαφή. Το Άμστερνταμ όμως, δεν παύει να είναι μία πόλη που περήφανα διατυμπανίζει ότι είναι η πρωτεύουσα της λαγνείας.



Περηφάνια: Λος Άντζελες, ΗΠΑ


Δεν είναι μόνο ο κόσμος του που μοιάζει να δίνει πολύ έμφαση στην εμφάνιση αλλά και η ίδια η πόλη του Λος Άντζελες είναι σαν να κάνει διαρκώς μπότοξ μη τυχόν και φανεί καμία ρυτίδα. Τα κτήρια του είναι πάντα προσεγμένα και φαντάζουν όλα τους ολοκαίνουρια (στις περισσότερες περιπτώσεις είναι άλλωστε). Εκεί θα πρέπει να είναι τα αρχηγεία του παγκόσμιου σωματίου πλαστικών χειρούργων, εκεί ζουν και ψωνίζουν όλα τα fashion icons του Χόλιγουντ. Δοκιμάστε να πάτε μια βόλτα στα καταστήματα του Μπέβερλι Χιλς, να δείτε αστέρες της μεγάλης οθόνης και του πενταγράμμου να αναμιγνύονται με απλούς ανθρώπους που εμφανέστατα αρέσκονται να αρέσουν. Τέλος, διαπιστώστε αν ισχύει η θεωρία που λέει ότι αν δε δείχνεις absolutely fabulous δεν θα εξυπηρετηθείς στο Rodeo Drive.



Για τους καλούς

Αγνότητα: Βατικανό


Μία πόλη όπου κατοικούν μόνο 900 άνθρωποι και οι περισσότεροι από αυτούς έχουν απαρνηθεί κάθε σαρκική επιθυμία μόνο αγνή μπορεί να αποκαλεστεί (με μπόλικη καλή θέληση, και αγνοώντας τα σκάνδαλα που κατά καιρούς αποκαλύπτονται). Η πόλη του Βατικανού μπορεί να έχει μήκος 1000μ. και 800μ. πλάτος, όμως αυτό το σχετικά μικρό μέρος είναι γεμάτο από με πανέμορφα και ηθικά πράγματα για να δει κανείς. Η μπαρόκ Βασιλική του Αγ. Πέτρου, η Καπέλα Σιστίνα με την υπέροχη τοιχογραφία του Μιχαήλ Άγγελου στην οροφή της και τα μουσεία του είναι μονάχα μερικές από τις επιλογές του επισκέπτη.



Φιλανθρωπία: Καλκούτα, Ινδία


Ο τόπος που έζησε και έδρασε η Μητέρα Τερέζα φυσικό είναι να έχει συνδυαστεί με τη χαρά της φιλανθρωπίας. Η μητέρα Τερέζα έχει βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους από τη δεκαετία του 1950 που εγκαταστάθηκε στη χώρα. Το έργο της με τους άστεγους, τους αρρώστους, τους πεινασμένους και τους αδύναμους της εξασφάλισε ένα άγαλμα στο κέντρο της πόλης. Μία επίσκεψη εκεί και θα νιώσετε ότι λίγη από τη Θεία χάρη της πέρασε σε εσάς.



Εγκράτεια: Κεντάκι, ΗΠΑ


Ακόμα και μετά το τέλος της ποτοαπαγόρευσης στην Αμερική, η πολιτεία του Κεντάκι έμεινε σχετικά σταθερή στις αρχές της. Μέχρι και σήμερα είναι η πιο «στεγνή» πολιτεία της Αμερικής, μάλιστα στις 53 από τις 121 κομητείες της δεν θα βρείτε ούτε σταγόνα αλκοόλ. Βέβαια δεν ξέρουμε κατά πόσο μπορεί να μετρήσει σαν εγκράτεια όταν λείπει εντελώς ο πειρασμός από την εξίσωση, όπως και να ’χει πάντως, θα πρέπει να είναι η καλύτερη πόλη για πρώην αλκοολικούς.


Πηγή    himaira.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου