Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Δυνατότητα βιντεο-κλήσεων στο Facebook

 Λίγες μόλις ημέρες μετά την παρουσίαση της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης της Google, η εταιρία του Facebook ανακοίνωσε ότι τα 750 εκατομμύρια χρήστες της θα μπορούν να πραγματοποιούν βιντεο-κλήσεις μέσω της ιστοσελίδας.


Η δυνατότητα αυτή θα προσφέρεται χάρη στην τηλεφωνική υπηρεσία Skype, ενώ το Facebook σχεδίασε εκ νέου την εφαρμογή chat. Για να πραγματοποιήσει ο χρήστης κλήση βίντεο, οι εγγεγραμμένοι χρήστες του Facebook που διαθέτουν webcam, θα πρέπει να επιλέξουν
τους φίλους, με τους οποίους θέλουν να συνομιλήσουν. Στο παράθυρο chat που εμφανίζεται, το πάτημα του εικονιδίου βίντεο εκκινεί την εφαρμογή βιντεο-κλήσης. Μέχρι στιγμής, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα συνομιλίας με ένα άτομο τη φορά. Η δυνατότητα αυτή προσφέρεται και από τη νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Google Plus της ομώνυμης εταιρίας.
Το Facebook, όμως, εισάγει τώρα και δυνατότητα ομαδικού chat. Το νέο σύστημα λειτουργεί όπως και το ομαδικό chat στο Google Plus. Μόλις ξεκινήσει ο χρήστης συνομιλία με ένα φίλο, μπορεί να πατήσει εικονίδιο που προσθέτει νέους συνομιλητές στη συζήτηση.
Τα νέα προϊόντα του Facebook ακολουθούν περίοδο σχετικής ηρεμίας για το μεγαλύτερο διαδικτυακό κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο. Ο 27χρονος Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε ότι η εταιρία «εισέρχεται στην εποχή των εγκαινίων για το 2011», με τους χρήστες να πρέπει να περιμένουν «πολλά νέα πράγματα».
Το Facebook ανανέωσε επίσης τις εκτιμήσεις για τον αριθμό των μελών του για πρώτη φορά από το περασμένο καλοκαίρι, αναφέροντας ότι ο αριθμός αυτός φθάνει τα 750 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο. Αντί, όμως, να επικεντρώνεται στον αριθμό μελών του, το Facebook δίνει μεγαλύτερη προσοχή στο μοιράζονται μεταξύ τους οι χρήστες, με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται με ταχύτατο ρυθμό. Οι χρήστες μοιράζονται 4 δισ. μηνύματα, φωτογραφίες, συνδέσμους σελίδων, κάθε ημέρα στο Facebook.




Πηγή         www.kathimerini.gr με στοιχεία από AP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου