Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Αθάνατο Ελληνικό σουβλάκι ... θρεπτικότατο

Το εθνικό μας fast food, εκτός από νοστιµιά έχει και άλλα θετικά, σε αντίθεση με αυτούς που το θεωρούν απλώς µια πηγή λίπους...
Πίτα




Περιέχει υδατάνθρακες, φυτικές ίνες (για ακόµα περισσότερες προτιμήστε πίτα ολικής άλεσης), κάλιο, ασβέστιο, βιταµίνη Ε, φώσφορο και ρετινόλη. Προτιμήστε την αλάδωτη, καθώς έχει λιγότερες θερµίδες.

Χοιρινό κρέας

Αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, σιδήρου, ψευδαργύρου και βιταµινών του συµπλέγµατος Β, κυρίως Β12, οι οποίες βελτιώνουν την υγεία του νευρικού συστήµατος.

Ντοµάτα

Περιέχει βιταµίνες Α και C, σίδηρο, κάλιο και ασβέστιο και είναι το λαχανικό που είναι πλουσιότερο σε λυκοπένιο, το οποίο έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Τζατζίκι

Χαρακτηρίζεται από το υψηλό του περιεχόµενο σε ασβέστιο, σύµµαχο της υγείας των οστών και των δοντιών.

Κρεµµύδι

Είναι πλούσιο σε φυτοχηµικές ουσίες που του χαρίζουν αντιµικροβιακές και αντικαρκινικές ιδιότητες. Επίσης περιέχει φλαβονοειδή µε έντονη αντιοξειδωτική δράση, καθώς και βιταµίνες Β6 και C, φυτικές ίνες, κάλιο, ασβέστιο, µαγγάνιο και φυλλικό οξύ.

Να έχετε κατά νου ότι ένα σουβλάκι µε χοιρινό καλαµάκι περιέχει κατά µέσο όρο 400 θερµίδες και αρκετή χοληστερόλη και λίπος, γι’ αυτό δεν θα πρέπει να είναι καθηµερινή µας επιλογή αλλά να καταναλώνεται µε µέτρο.

Πηγή     himaira.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου