Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Περνάμε 36 λεπτά την ημέρα απελπισμένοι

Οικονομικά προβλήματα, περιττά κιλά και προβλήματα υγείας στις κύριες αιτίες






Ο καθένας μας έχει πολλά προβλήματα και άγχη, είτε είναι προσωπικά θέματα, είτε θέματα εργασίας, και πολλές φορές η αίσθηση ματαιότητας είναι έντονη.
Νέα έρευνα από τον κοινωφελή οργανισμό Everyman Campaign δείχνει πως περνάμε ετησίως 9 ολόκληρες ημέρες (ή αθροιστικά 1,5  χρόνο στη διάρκεια της ζωής μας) νιώθοντας ότι δεν υπάρχει πλέον καμία ελπίδα.
Δημοσίευμα στα "Νέα" αναφέρει πως η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 2.000 Βρετανούς ηλικίας 18 έως 65 ετών. Οι τέσσερις στους δέκα δήλωσαν πως τους πιάνει μαύρη απελπισία όταν σκέφτονται τα χρέη τους, το 25% είπαν πως απελπίζονται γιατί ξέρουν πως δεν ζουν όπως θα ήθελαν, ενώ για τους δύο στους δέκα η απελπισία οφείλεται σε προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν δικοί τους άνθρωποι.
Κύριες αιτίες της απελπισίας μας είναι το υψηλό κόστος διαβίωσης και τα οικονομικά προβλήματα. Άλλοι σημαντικοί λόγοι όμως είναι πως νιώθουμε ότι «έχουμε τελματώσει», καθώς και το πώς θα απαλλαγούμε από τα περιττά μας κιλά, ενώ πολλοί από τους ερωτηθέντες δήλωσαν πως δεν μπορούν να κοιμηθούν και καβγαδίζουν με τους συντρόφους τους. To 40% των ερωτηθέντων μάλιστα έχουν πια φτάσει στο σημείο να πιστεύουν πως γεννήθηκαν για να ανησυχούν και να απελπίζονται, ενώ οι επτά στους δέκα θα ήθελαν να μην αγωνιούν τόσο πολύ, ενώ τρεις στους δέκα έχουν πια αγγίξει τα όρια της κατάθλιψης εξαιτίας της απελπισίας τους.


Πηγή           akous.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου